Archief

Hier vindt u items die tot een jaar geleden bij de nieuwtjes stonden, maar belangrijk genoeg zijn om te bewaren. Herfst is meer dan een nieuw seizoen. Het is afscheid van een bloeiend bestaan. Het is een tijd van bezinning waarin de kiem wordt gelegd voor een nieuw begin. Zaadvorming, niet alleen in de natuur maar ook in de hoofden van mensen.

Nieuwe onrijpe plannen waar een wintertje vorst overheen moet en dan, onder de juiste omstandigheden, ontkiemt er iets. Iets totaal nieuws.

De kunstenaars van de vereniging BiBkunst brengen dit in beeld met verf, met inkt, met klei, en wie weet zelfs met zaad.

De 2d kunstenaars, zoals schilders en fotografen, zijn als deel van de expositie  ‘Feuilles Mortes’ van BIBkunst  verhuisd naar de bibliotheek van Lisse

U bent van harte welkom bij van Feuilles Mortes vanaf 29 december tot en met 29 februari 2023.


Droevig nieuws:

Afgelopen zondag 20 november is een van onze leden, Arie Plug, overleden. Hieronder een In Memoriam geschreven door Klaar Wolff. 


In Memoriam Jan Bok

Jan is niet meer… Zestien jaar geleden leerden we hem kennen toen hij op zijn 77ste dus al, toetrad tot de Bib die toen nog in de oude AH in Sassenheim zat. Hij exposeerde daar kleurig werk, vaak landschappen en perfect ingelijst. Dat bleek niet toevallig want hij bestierde ooit een lijstenmakerij en doneerde de hele voorraad lijsthout plus gereedschappen aan de BIB. In een of andere AH-voorraadkamer stond het er vol mee. Voor advies kon je ook bij Jan zijn.

Toen we later verhuisden naar de BIBschuur was Jan al in de tachtig maar wist- samen met Paul- een toilet aan te leggen. Elke klusdag kwam hij een paar uurtjes en plakte tegels en kletste met wie hij tegenkwam.

Naarmate Jan nóg ouder werd lukte het schilderen niet meer zo maar vond hij andere manieren om zijn bijdrage te leveren. Hij was een autodidactisch bloemist en maakte namens de BiB onder andere een rouwstuk voor oud biblid Ferdinand. Tevens kon hij goed kokerellen. Er is geen bibmeeting voorbijgegaan zonder een culinaire bijdrage van Jan.

Zelfs de laatste keer, toen hij door ons zou worden geëerd als ‘ lid van verdienste’. Zelf kon hij niet komen maar, zijn culinaire hoogstandje was er wél! En Trudy was er ook. Zij heeft de oorkonde in ontvangst genomen en namens hem gespeecht. Trudy… zijn lieve echtgenote die ooit nog eens actief heeft meegebreid toen we een ouwe Ford van een brei-jurk hebben voorzien en daarmee tot kunstobject transformeerden. Zij had zelfs ergens een partij breiende nonnen geregeld die meehielpen om de motorkap in te breien.

De laatste jaren herinneren we Jan vooral van de teksten waarmee hij ons een hart onder de riem stak. Taalgevoelig was hij en via gedichten liet hij ons en de wereld weten hoe hoopvolheid eruit kan zien. Tevens liet hij ons steeds weten dat het nog steeds heel belangrijk was voor hem om deel uit te mogen maken van de club creatievelingen die de BIB vormt. De laatste ALV konden we hem nog tot ‘ lid van verdienste’ maken. Op zijn rouwkaart staat:’ ik heb geleefd’. Ja, dat hebben we geweten! Gelukkig hebben we dat mogen meemaken. En gelukkig heeft Jan heel lang geleefd. Dank aan Trudy die hem zo liefdevol nabij was zeker die laatste jaren, maar vooral dank aan Jan. Jan, een lieve laatste groet van alle BIBleden…


Oprichting Bollenstreek in Beeld

Lisse 4 juli 2011, formele oprichting BIB door vastleggen statuten bij Notaris Boon . Met Iet Langeveld ( toen bestuurslid) en Klaar Wolff( toen vicevoorzitter)


Project Droomkoffers 2022