Klaar heeft een atelier in Lisse maar ook in Frankrijk waar ze vaak verblijft. Jarenlang maakte zij vooral schilderijen maar al een poos laat zij zich vooral graag verrassen door andere technieken en nieuwe materialen. In de Coronatijd maakte zij een serie cartoon-achtige tekeningen over de Coronavogel. De pentekening kreeg haar sowieso in de greep want een serie planttekeningen met witte inkt op zwart papier volgde.

Het meest blij wordt Klaar van werken met gevonden spullen. Zo ontstond er een sculptuur van oud roest in Frankrijk, en ook een aantal van aangespoeld hout van het strand bij de Langevelderslag. De thematiek die de BIB soms aandraagt vormt tevens een grote inspiratiebron. Voor het thema ‘ droomkoffers’ maakte zij een viertal koffers waarvan de grootste de titel ‘ Circus van Jeroen Bosch’ meekreeg. De droom bij deze optocht is, dat als iederéén met een trechter op zijn kop loopt iedereen erbij hoort. Deze optocht maakte ze van gips/draad-figuren en van alles dat zich in een tuin die niet is aangeharkt laat vinden: takken, schors, leisteen enzovoort.

De grootste passie is wellicht nog schrijven. Klaar zelf zegt hierover: ‘ Ik zoek me soms suf naar de goede kleur op mijn palet ( die er dan níet blijkt te zijn) maar als ik schrijf rollen de zinnen vaak zomaar uit mijn pen en hoef ik zelden moeilijk naar woorden te zoeken. Zij is een groot fan van nonsenspoëzie. Zoals zij ook groot fan is van ‘ de Homo Ludens’, door de filosoof Huizinga meer dan 100 jaar geleden geïntroduceerd.  De spelende mens... Dat klinkt misschien naar peuterspeelzaal maar niets is minder waar. De grote kunstenaars vernieuwden zich door alsmaar weer het experiment aan te gaan. Te spelen met mogelijkheden. Zij begrepen het al: Spel kan niet serieus genoeg genomen worden. Daarom vindt Klaar het ook zo prettig deel uit te mogen maken van BIBkunst . Een club waar gewichtigdoenerij en poeha over kunst misplaatst is en men elkaar opzoekt om de Homo Ludens in elkaar tot leven te wekken.

tel: 0252-411367
e-mail: klaarwolff@gmail.com
site: www.klaarwolff.nl


Tulpexperience


Project Coronavogel


Expositie Droomkoffers, thema Circus Jeroen Bosch


De schrijfster Klaar:

Verschenen: ‘ De wereld rond met de huidige echtgenoot’ ( 2020) en Amsterdam Tulio Area, gebundelde columns( 2022)


Samen gemaakt, een schilderij van drag queens. Kijk voor de uitleg op de pagina 'Samen gemaakt'