Willy Veenman - Ruigrok

Als creatief vormgever ben ik altijd weer geïnspireerd door de natuur om mij heen in al zijn verschijningsvormen. De eigenheid van met name vogels, vissen en schelpdieren met hun uitdagende oppervlaktestructuren, dagen mij uit om verder te experimenteren. Maar ook vormen als die van bloembollen en zaden, evenals structuren van bladeren en bomen, hebben mijn aandacht.

Ik hou van museumbezoek en laat mij ook graag inspireren door andere beeldend kunstenaars uit heden en verleden.

Mijn opleidingen voor docent Textiele werkvormen (1973) Handvaardigheid(1980) en Techniek (1996) hebben er toe geleid dat ik vele jaren met plezier in het Voortgezet Onderwijs heb lesgegeven: Onder andere in Amsterdam, Kenya, Rotterdam en Lisse. Hierbij heb ik het altijd een uitdaging gevonden om jongeren te stimuleren hun eigen creativiteit te uiten in hun technische en kunstzinnige werkstukken. Ook heb ik het genoegen gehad lid te mogen zijn van de Kunstcommissie Hillegom (1996-2012).

Na diverse cursussen en workshops, ben ik mij de laatste jaren meer gaan specialiseren in keramische materialen zoals klei en porselein. De mogelijkheden van technieken als glazuren en het werken aan vormen en structuren vind ik uitdagend, en de resultaten altijd verrassend.

Willy Veenman-Ruigrok

Email: wjpm_veenman@hotmail.com