Schilderen, tekenen is van jongs af aan mijn passie, op schildersdoek en op keramiek. Op de Amsterdamse Hogeschool van de kunsten heb ik kennis gemaakt met ruimtelijk werk en keramiek. De klei heeft mij niet meer losgelaten. De ambachtelijke keramiek opleiding in Gouda heeft mij verder geholpen kunst te maken zowel handgevormd als op de pottenbakkers draaischijf.

Het spelen met vorm, heldere kleuren, gelaagdheid en doorzichtigheid is een gemeenschappelijk element in de schilderijen en het ruimtelijke werk. De opmerking “speelgoed voor grote mensen” is al eens genoemd door mijn gebruik van heldere kleuren en vrolijke vormen.

Als gediplomeerd keramiste geeft Ada cursussen in haar atelier. Kennismaken met klei, of heb je al enige ervaring met keramiek? In mijn huiskameratelier ontdek je de vele mogelijkheden van klei. Handvormen, draaien, gieten en boetseren. De lessen worden in mijn atelier gegeven, met het voordeel dat alle materialen en gereedschappen aanwezig zijn.  Je maakt het hele proces mee creëren, drogen, glazuren tot het in de keramiekoven zetten.

Meer informatie  www.adavanwerkhoven.nl

email: adavanwerkhoven@hotmail.nl