mixed media, collage, steentekeningen, creatief schrijven,  cursussen en workshops 

Ik studeerde grafiek aan de kunstacademie en Nederlands en Engels aan de lerarenopleiding.  Als Pabodocent Nederlands waren voorlezen en vertellen, geleide fantasie, creatief schrijven, kinderpoëzie en het uitbeelden daarvan mijn specialiteit. Lesmateriaal ontwikkelen werd (naast lesgeven) mijn favoriete bezigheid. Zo werd lesgeven mijn beroep en tekenen/schilderen een geliefde hobby.  Taal en teken ieder braaf in hun eigen hok.  Maar ze lieten zich niet opsplitsen...

Als lerarenopleider ontdekte ik dat studenten (en docenten) vaak twijfelden aan hun creativiteit of die niet durfden gebruiken en ik ontwikkelde - samen met Lia Nijman - een cursus ‘creativiteitsontwikkeling’ vol speelse oefeningetjes. We schreven er een boek over: ‘Creativiteit, geen Kunst’ en dat werd gevold door ‘Hoe bedenk je het!?”een boek met  werkvormen voor het ontwikkelen van creatief denken (en doen) in het basisonderwijs. Beide boeken worden nog steeds op opleidingen gebruikt. 

Ik had ontdekt hoe het beeldende en het speelse zich prachtig lieten combineren met het talige! Want ook met woorden kun je schilderen, er is kleur en muziek in  taal en beeld en woorden vullen elkaar vaak prachtig aan.

Sinds mijn afscheid van het onderwijs houd ik me bezig met creativiteit stimuleren bij mensen die zich niet creatief vinden maar dat wel graag zouden zijn. Ik schreef een boek over de magie van ‘Art Journaling’ en eentje vol speelse schrijfrecepten ‘Tierelantaal’. Ik geef cursussen Art Journaling en Creatief Schrijven. Ik houd een blog bij over creatieve technieken en een groep op Facebook (Spelen met Taal) waar ik wekelijks een schrijfopdrachtje plaats.

Ook ben ik geobsedeerd door stenen en hun vormen. Ik zie er van alles in en mag graag met een pennetje en een beetje kleur de wonderlijke wezens die er zich in verschuilen tevoorschijn roepen.
(En dan vraag ik me soms af waarom ik het toch zo druk heb…)

Fijn om me bij deze groep vol creatieve mensen te mogen aansluiten!

Website:   www.jennydebode.nl
Blog:        https://quataalenteken.blogspot.com/
Taalspeelgroep:  https://www.facebook.com/groups/195013105334389


POËZIEWORKSHOP

In het kader van de Week van de Poëzie werd ik zomaar uitgenodigd om woensdagochtend 31 januari een schrijfworkshop te komen geven bij mijn favoriete bookshop: Grimbergen in Lisse.

Ik nodig jullie natuurlijk ook graag uit, (al was het maar om mijn hand te komen vasthouden, want ik vind het bere-spannend..)

Hier lees je er meer over. https://www.grimbergenboeken.nl/evenementen/poezieworkshop/