Nieuws

Hier vindt u de nieuwtjes over BiB, de leden van BiB en van alles wat met kunst te maken heeft. 


Opening seizoen PleinAir schildergroep!

De volgende bijeenkomst om gezamenlijk “en plein air” te schilderen is op donderdag 25 april.

De locatie is de Tulperij, Oude Hereweg 16B in Voorhout. Kom je ook? Meld je dan aan bij Anna van den Berg, 06 12700323 of Marjolein Sterkenburg. 


Oproep deelnemers Open atelierweekend Lisse

Wie doet mee met de open atelierdag in Lisse

Op 22 en 23 juni wordt het landelijk Open Atelierweekend gehouden. Lisse deed er regelmatig aan mee. Die traditie willen wij, Anita en Loes, in ere herstellen. Daarom een oproep aan alle kunstenaars in Lisse en omgeving! Wie doet mee?

Wil je je atelier openstellen voor bezoekers of exposeer je liever in het atelier van een andere Lissese kunstenaar?

Geef je dan op via openatelierdag@hotmail.com en vermeld daarbij je naam, telefoonnummer, adres, discipline en of je zelf je atelier open stelt of gastexposant in een ander atelier wil zijn.


Expositie Zee van Tijd


Zomerfestival Hillegom

In Park Elsbroek in Hillegom vindt op zaterdag 6 juli het Zomerfestival plaats. Er doen ongeveer 45 kunstenaars aan mee, waaronder een aantal BIB leden. Het Zomerfestival is het evenement waarbij Kunst in het Park en het Sport en Beweegfestival samen hun krachten bundelen.  Binnenkort volgt meer informatie of kijk alvast even op onze Facebookpagina. Zomerfestival / Kunst in het park | Facebook


Vanaf 18 maart tot half juni exposeert Marjolein Sterkenburg haar schilderijen in huisartsenpraktijk Oranje Nassau. Tevens zijn dan nog de beelden van Ine Kaaij te zien en in de vitrines werk van een aantal  BIBkeramisten


BiBTxT

Jenny de Bode en Klaar Wolff hebben BiBTxt ( bibtekst) bedacht als een soort nieuwe loot aan de BiBstam. De bedoeling is dat teksten, gedichten, verhalen gaan leiden tot kunst. Bestaande teksten of door BIB leden geschreven. Tevens wil BiBTxT onderzoeken wat de combinatie tekst+beeld , taal& teken, kan opleveren. Er hebben zich zo’n tien leden opgegeven voor de aftrap in maart.


Project Droomkoffers 2022

 


Terugblik Expositie Transitie

In 2023 hebben we een bijzondere expositie georganiseerd, waarbij het werk van de ene kunstenaar model stond voor werk van een andere kunstenaar. We noemden de expositie Transitie. Op de pagina 'Samen gemaakt' vindt u een terugblik van een paar werken. 


Exposities Peter Oosterhout

1) ONTMOET ROSA LUXEMBURG

Expositie over Rosa Luxemburg, filosofe, politiek denker en activiste van het begin van de 20e eeuw. 

12 kunstenaars hebben werken gemaakt geïnspireerd op het leven en werk van deze vrouw

Opening 5 maart

IISG, Cruquiusweg 31, Amsterdam 

Loopt tot 25 juli

https://iisg.amsterdam/en/events/opening-ontmoet-rosa-luxemburg

https://phart.nl/

2) VREEMDE VOGELS

Expositie met als thema “vreemde vogels” in de meest brede zin van het woord. 

Van 9 maart t/m 26 mei

https://www.concrea.nl/actueel.html