Beeldhouwen

Ada van Werkhoven

Schilderen, tekenen is van jongs af aan mijn passie, op schildersdoek en op keramiek. Op de Amsterdamse Hogeschool van de kunsten heb ik kennis gemaakt met ruimtelijk werk en keramiek. De klei heeft mij niet meer losgelaten. De ambachteliAda van Werkhovenjke keramiek opleiding in Gouda heeft mij verder geholpen kunst te maken zowel handgevormd als op de pottenbakkers draaischijf.

Het spelen met vorm, heldere kleuren, gelaagdheid en doorzichtigheid is een gemeenschappelijk element in de schilderijen en het ruimtelijke werk. De opmerking “speelgoed voor grote mensen” is al eens genoemd door mijn gebruik van heldere kleuren en vrolijke vormen.

Als gediplomeerd keramiste geeft Ada cursussen in haar atelier. Kennismaken met klei, of heb je al enige ervaring met keramiek? In mijn huiskameratelier ontdek je de vele mogelijkheden van klei. Handvormen, draaien, gieten en boetseren. De lessen worden in mijn atelier gegeven, met het voordeel dat alle materialen en gereedschappen aanwezig zijn.  Je maakt het hele proces mee creëren, drogen, glazuren tot het in de keramiekoven zetten.

Meer informatie  www.adavanwerkhoven.nl

email: adavanwerkhoven@hotmail.nl

  Rik Zwijnenburg 

  Inspiratie put ik uit dagelijkse leven dat ik meestal met verwondering en soms met afschuw bekijk. Door allerlei associaties begint er zich een beeld te vormen in mijn hoofd en ga op zoek naar een manier om dat beeld, in een tastbaar beeld, te verbeelden. Dat doe ik klei, beton of steen en waar dat wat toevoegt, combineer ik dat met andere materialen. De beelden refereren vaak aan actuele onderwerpen of aan iets wat mij raakt.

   

  Rik heeft een website: rikzwijnenburg.nl/

   

  Annelies Sleper,

  woont in Hillegom en is getrouwd met Loek. Heeft 2 dochters en 5 kleinkinderen.

  Oorspronkelijk opgeleid tot ( toen nog) kleuterleidster, later gewerkt in de bibliotheek in Hillegom. Altijd creatief bezig geweest, o.a.wandkleden gemaakt. Een jaar of 10 geleden heeft zij een cursus portret boetseren gedaan. Verschillende technieken uitgeprobeerd, waaronder raku stook.

  Annelies probeert te maken wat zij leuk vindt en heeft nu veel plezier in het combineren van gevonden hout in het bos met keramiek. Dat is soms heel verrassend.

  Carla Ruigrok