Keramiek

Madeleine Petter-Koper

Als keramist geef ik graag mijn passie door aan andere mensen. Door andere te leren ervaren wat de mogelijkheden allemaal zijn met klei, geef ik les aan maximaal drie volwassenen of kinderen in mijn knusse atelier.

De liefde voor “pottenbakken” zit er al van kinds af aan in.

Met veel plezier maak ik gebruiksgoed, maar ook lampen en verschillende andere decoratie stukken voor in huis.

Met klei moet je de perfectie kunnen loslaten en de “imperfectie” omarmen.

Dit vind ik een mooie levensles.

 

Marjan van der Weijden

Ik ben verheugd mij aan te mogen sluiten bij de BIB. Ik maak keramiek in alle diversiteit.

Ik vind draaien, handvormen, raku, hout/zout stoken en het werken met porselein een uitdaging. Ook ontwikkel ik mijn eigen glazuur.

Kunst wat ontstaat in organische vormen spreekt mij aan.

Ik hoop dat ik een inspirator kan zijn voor de BIB

Website: www.indeklei.nu

Ada van Werkhoven

Schilderen, tekenen is van jongs af aan mijn passie, op schildersdoek en op keramiek. Op de Amsterdamse Hogeschool van de kunsten heb ik kennis gemaakt met ruimtelijk werk en keramiek. De klei heeft mij niet meer losgelaten. De ambachtelijke keramiek opleiding in Gouda heeft mij verder geholpen kunst te maken zowel handgevormd als op de pottenbakkers draaischijf.

Het spelen met vorm, heldere kleuren, gelaagdheid en doorzichtigheid is een gemeenschappelijk element in de schilderijen en het ruimtelijke werk. De opmerking “speelgoed voor grote mensen” is al eens genoemd door mijn gebruik van heldere kleuren en vrolijke vormen.

Als gediplomeerd keramiste geeft Ada cursussen in haar atelier. Kennismaken met klei, of heb je al enige ervaring met keramiek? In mijn huiskameratelier ontdek je de vele mogelijkheden van klei. Handvormen, draaien, gieten en boetseren. De lessen worden in mijn atelier gegeven, met het voordeel dat alle materialen en gereedschappen aanwezig zijn.  Je maakt het hele proces mee creëren, drogen, glazuren tot het in de keramiekoven zetten.

Meer informatie  www.adavanwerkhoven.nl

email: adavanwerkhoven@hotmail.nl

 

Rik Zwijnenburg.

Inspiratie put ik uit dagelijkse leven dat ik meestal met verwondering en soms met afschuw bekijk. Door allerlei associaties begint er zich een beeld te vormen in mijn hoofd en ga op zoek naar een manier om dat beeld, in een tastbaar beeld, te verbeelden. Dat doe ik klei, beton of steen en waar dat wat toevoegt, combineer ik dat met andere materialen. De beelden refereren vaak aan actuele onderwerpen of aan iets wat mij raakt.

 

Rik heeft een website: rikzwijnenburg.nl/

Willy Veenman - Ruigrok

Als creatief vormgever ben ik altijd weer geïnspireerd door de natuur om mij heen in al zijn verschijningsvormen. De eigenheid van met name vogels, vissen en schelpdieren met hun uitdagende oppervlaktestructuren, dagen mij uit om verder te experimenteren. Maar ook vormen als die van bloembollen en zaden, evenals structuren van bladeren en bomen, hebben mijn aandacht.

Ik hou van museumbezoek en laat mij ook graag inspireren door andere beeldend kunstenaars uit heden en verleden.

Mijn opleidingen voor docent Textiele werkvormen (1973) Handvaardigheid(1980) en Techniek (1996) hebben er toe geleid dat ik vele jaren met plezier in het Voortgezet Onderwijs heb lesgegeven: Onder andere in Amsterdam, Kenya, Rotterdam en Lisse. Hierbij heb ik het altijd een uitdaging gevonden om jongeren te stimuleren hun eigen creativiteit te uiten in hun technische en kunstzinnige werkstukken. Ook heb ik het genoegen gehad lid te mogen zijn van de Kunstcommissie Hillegom (1996-2012).

Na diverse cursussen en workshops, ben ik mij de laatste jaren meer gaan specialiseren in keramische materialen zoals klei en porselein. De mogelijkheden van technieken als glazuren en het werken aan vormen en structuren vind ik uitdagend, en de resultaten altijd verrassend.

Willy Veenman-Ruigrok

Email: wjpm_veenman@hotmail.com

 

Sylvia Strijker

Al meer dan 9 jaar ben ik Sieraden maker, zowel voor particulier als musea, de Hermitage, de Nieuwe Kerk en Spiritueel centrum de Roos in Amsterdam. Ik gebruik hierbij verschillende technieken zoals edelsmeden en keramiek.

Mijn inspiratie haal ik uit kleuren en materialen uit verschillende culturen, landen maar ook de natuur, de verschillende Jaargetijden, verder werk ik met edelstenen, parels en keramiek.

Als ik aan het ontwerpen ben, dan is het voor mij een meditatie, een uitlaatklep voor mijn gevoelens, maar ook om te laten zien dat er meer mogelijk is dan de standaard sieraden, het is meer dan een sieraad, het is meer een aanvulling van je persoonlijkheid.

Het is mijn passie en ik hou ook van de werking van de stenen,  wat past bij de persoon, en welke kleur staat goed en waarom?!

Website: www.jewelsfromsyl.com

Email: jewelsfromsyl@gmail.com