Mixed media

Peter Oosterhout

 Kijken en zien zijn twee verschillende bezigheden.

 Mijn beeldend werk – van diverse disciplines – laat een fantasievolle wereld zien waarbij fauna en flora nauw met elkaar verbonden zijn. Verwondering is de boodschap, het plezier van ontdekken is een drijfveer, terwijl natuur, ‘het absurde’ en ‘het surreële’ inspiratiebronnen zijn

 

Jenny de Bode

mixed media, collage, steentekeningen, creatief schrijven,  cursussen en workshops 

Ik studeerde grafiek aan de kunstacademie en Nederlands en Engels aan de lerarenopleiding.  Als Pabodocent Nederlands waren voorlezen en vertellen, geleide fantasie, creatief schrijven, kinderpoëzie en het uitbeelden daarvan mijn specialiteit. Lesmateriaal ontwikkelen werd (naast lesgeven) mijn favoriete bezigheid. Zo werd lesgeven mijn beroep en tekenen/schilderen een geliefde hobby.  Taal en teken ieder braaf in hun eigen hok.  Maar ze lieten zich niet opsplitsen...

Als lerarenopleider ontdekte ik dat studenten (en docenten) vaak twijfelden aan hun creativiteit of die niet durfden gebruiken en ik ontwikkelde - samen met Lia Nijman - een cursus ‘creativiteitsontwikkeling’ vol speelse oefeningetjes. We schreven er een boek over: ‘Creativiteit, geen Kunst’ en dat werd gevold door ‘Hoe bedenk je het!?”een boek met  werkvormen voor het ontwikkelen van creatief denken (en doen) in het basisonderwijs. Beide boeken worden nog steeds op opleidingen gebruikt. 

Ik had ontdekt hoe het beeldende en het speelse zich prachtig lieten combineren met het talige! Want ook met woorden kun je schilderen, er is kleur en muziek in  taal en beeld en woorden vullen elkaar vaak prachtig aan.

Sinds mijn afscheid van het onderwijs houd ik me bezig met creativiteit stimuleren bij mensen die zich niet creatief vinden maar dat wel graag zouden zijn. Ik schreef een boek over de magie van ‘Art Journaling’ en eentje vol speelse schrijfrecepten ‘Tierelantaal’. Ik geef cursussen Art Journaling en Creatief Schrijven. Ik houd een blog bij over creatieve technieken en een groep op Facebook (Spelen met Taal) waar ik wekelijks een schrijfopdrachtje plaats.

Ook ben ik geobsedeerd door stenen en hun vormen. Ik zie er van alles in en mag graag met een pennetje en een beetje kleur de wonderlijke wezens die er zich in verschuilen tevoorschijn roepen.
(En dan vraag ik me soms af waarom ik het toch zo druk heb…)

Fijn om me bij deze groep vol creatieve mensen te mogen aansluiten!

 

Website:   www.jennydebode.nl
Blog:        https://quataalenteken.blogspot.com/
Taalspeelgroep:  https://www.facebook.com/groups/195013105334389

France Linder

Van oorsprong ben ik een schilderes die met olieverf en heel veel plezier werkt.

Toch ben ik een jaar of tien geleden met mixed-media begonnen en breder met o.a. collages, art-
journaling, boekbinden gaan experimenteren.

Je kunt het zo zien : met olie maak ik realistische werken terwijl ik met gemengde technieken de
abstracte kant op ga.

Hoe dan ook, een ding is zeker “less is more”werkt niet voor mij.

France Linder of Frali-Art

Ton Meeuwenoord.

Ik ben geboren in Noordwijkerhout, in 1952.

Afgelopen 25 jaar heb ik met allerlei materialen gewerkt: aquarel, inkt, acryl, olieverf,
materie, bijenwas en alcoholinkt. Ik heb altijd al in 2 à 3 verschillende schildersgroepen
gezeten. Voor de variatie. En 5 jaar lessen gevolgd op de kunstacademie in Rijnsburg. Sinds 8
jaar ben ik ook als docent werkzaam. Daarnaast maak ik regelmatig werk voor PakjeKunst in
Leiden.

Nieuwsgierigheid is en was een belangrijke drijfveer om me te ontwikkelen. En
doorzettingsvermogen heeft me ook wel geholpen. Soms valt het resultaat tegen en dan is het
de kunst om toch door te gaan. Ik leer vooral door experimenteren en door het vastleggen van
de resultaten.

De laatste tijd werk ik vooral met alcoholinkt. Ik gebruik het om illustraties te maken bij
boekjes die ik schrijf en in eigen beheer uitgeef.
Ik ben lid geworden van de BIB omdat ik behoefte heb aan uitwisseling. Om over en weer
werk te kunnen laten zien en feedback te krijgen. En om uitleg te krijgen (en geven) over hoe
een bepaald werkstuk gemaakt is.

Lida van Wickeren

Mijn bronnen zijn reisimpressies, modellen, architectuur en natuur.

Ik maak veel foto’s en ben altijd op zoek naar kleurrijke afbeeldingen die mij inspireren.

Over mijn materiaalkeuze valt verder nog te vertellen dat ik met olieverf werk op doek. Ik gebruik veel verschillende materialen , combineer olieverf, textiel, papier, karton, afbeeldingen, inkt tot een geheel.

Exposities

‘t Huys Dever

1986Galerie Het Overbosch, Heemstede1990Galerie Ruyssenaars, Haarlem1993Expositiegalerij Kamer van Koophandel, Haarlem1994Artopa, Lisse1995Ruïne van Brederode, Santpoort1996Expositiegalerij Nova College, Haarlem1999Galerie La Bonne Heure Oosterhout NB2002Fort aan de Drecht, Uithoorn2007Fort aan de Drecht, Uithoorn2015pARTerre, Velsen ZuidBIBkunstschuur, LisseOranje Nassau, Lisse2016Kunstkelder, HaarlemBIBkunstschuur, LisseOranje Nassau Lisse2017Oranje Nassau Lisse2018Bibliotheek, Lisse2019BplusC locatie Leidse VolkshuisBestuurscentrum Teylingen, Voorhout2020‘Dichter bij de kunst’ Bibliotheek Lisse2020- hedenGalerie Twintig HillegomBibliotheek Lisse ‘Powervrouwen’2021Bibliotheek Leiden ‘900 jaar Pieterskerk’2022Bibliotheek Lisse ‘Rond in het Vierkant’Bibliotheek Hillegom ‘Dichter bij Kunst’Bibkunst 15 jaar DUNAatelier Katwijk

Klaar Wolff

Schilderen met een helder palet, dat is vooral mijn ‘ding’.

Het kunstenaarsschap is denk ik, zoals Joseph Beuys zei, niet voorbehouden aan speciale mensen: “Jeder Mensch ist ein Kunstler” en dat vind ik ook.

Ik houd ervan dingen samen te doen. Schilderen, acrylverf, textiel

tel: 0252-411367
e-mail: klaarwolff@gmail.com
site: www.klaarwolff.nl

Eva Neuteboom

heeft een opleiding modeontwerpen gevolgd aan de Gerrit Rietveld Academie en heeft daarna jaren in de confectie gewerkt. Sinds ik in Hillegom woon heb ik schildercursussen gevolgd bij de Culturele Raad bij Giel Langeveld en Jos Hachmang. Mijn voorliefde gaat uit naar werken met gemengde technieken zoals een combi van textiel en acryl, daarin wil ik me verder ontwikkelen.