Sieraden

Marjan van der Weijden

Ik ben verheugd mij aan te mogen sluiten bij de BIB. Ik maak keramiek in alle diversiteit.

Ik vind draaien, handvormen, raku, hout/zout stoken en het werken met porselein een uitdaging. Ook ontwikkel ik mijn eigen glazuur.

Kunst wat ontstaat in organische vormen spreekt mij aan.

Ik hoop dat ik een inspirator kan zijn voor de BIB

Website: www.indeklei.nu

Sylvia Strijker

Al meer dan 9 jaar ben ik Sieraden maker, zowel voor particulier als musea, de Hermitage, de Nieuwe Kerk en Spiritueel centrum de Roos in Amsterdam. Ik gebruik hierbij verschillende technieken zoals edelsmeden en keramiek.

Mijn inspiratie haal ik uit kleuren en materialen uit verschillende culturen, landen maar ook de natuur, de verschillende Jaargetijden, verder werk ik met edelstenen, parels en keramiek.

Als ik aan het ontwerpen ben, dan is het voor mij een meditatie, een uitlaatklep voor mijn gevoelens, maar ook om te laten zien dat er meer mogelijk is dan de standaard sieraden, het is meer dan een sieraad, het is meer een aanvulling van je persoonlijkheid.

Het is mijn passie en ik hou ook van de werking van de stenen,  wat past bij de persoon, en welke kleur staat goed en waarom?!

Website: www.jewelsfromsyl.com

Email: jewelsfromsyl@gmail.com

Anita van Vliet

(1962) komt uit Hillegom en is sinds 2013 eigenaar van CreActief.

De naam van de website is gekozen, omdat ze vooral graag actief en creatief bezig is.

De laatste jaren zijn vooral het maken van glassieraden en Tiffany glaswerkstukken haar passie.

Het maken van haar glassieraden heeft ze zichzelf aangeleerd, voor het maken van Tiffany heeft ze cursussen gevolgd bij een zeer ervaren Tiffany en glas in lood docente uit Haarlem.

De glassieraden maakt ze door glasfusing, hierbij maakt ze gebruik van een hotpot of een kleine emailleeroven. Ze maakt naast de glassieraden en Tiffany werkstukken ook andere sieraden van diverse materialen als kralen, maar ook van natuurlijke materialen als beukennootjes, eikelkapjes en klaprozenbolletjes.

In overleg maakt ze speciale glassieraden of Tiffanywerkstukken als visitekaartjes houders, theelichtjes of raamhangers.

Ze geeft cursussen sieraden maken bij St. Cultuurbeleving Hillegom, ook geeft ze diverse creatieve workshops aan huis en op locatie. Van sieraden maken tot decopatch (papier-maché figuren beplakken), van glasfusen tot kaarten maken.

Hiernaast verkoopt ze losse kralen en sieraden onderdelen en doet ze reparaties aan bestaande sieraden. Verkopen van materialen of sieraden, etc.  doet ze aan huis en op diverse creatieve en kunstmarkten.

Alle sieraden, glashangers en Tiffanywerkstukken

Contactgegevens: 

Anita van Vliet

Website: www.creactief.eu

E-mail: info@creactief.eu

Telefoon: 06-34823586

Facebook:  www.facebook.com/Creactief.Eu/