Tekenen

Trude Hol

NIEMAND WEET HET ZEKER

Deze titel is al een aantal jaren uitgangspunt van mijn seriematig (teken)werk.

Een zelfbedacht sprookje waarin een Meisje, een Haas en een Huis, in steeds wissellende rollen, vaste waarden zijn. Is het Meisje wel zo lief, de Haas een knuffel en het Huis veilig? Het creëren van een niet eenduidige situatie in combinatie met mijn interesse voor de natuur en het menselijke gedrag maakt dat mijn werk een verhaal oproept. Het verwerken van zelf gemaakte poezieplaatjes versterkt dit beeld. Met de ‘nat in nat’ techniek, gebruik van houtskool en OI inkt op papier wordt een sprookjesachtige wereld gecreëerd waarin goed en kwaad vechten om aandacht. Door het steeds wisselen van rol wordt de toeschouwer voortdurend op het verkeerde been gezet.

www.trudehol.exto.nl

www.kunstophol.nl (tot 2009)

Henk Kasbergen.

In 1944 te Rotterdam geboren en in de zestiger jaren studeerde ik aan de academies van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Daarna aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd. Na zo’n 35 jaar gewerkt te hebben in verzekeringsland, werkte ik de laatste 10 jaar voor mijn pensionering als directeur/bestuurder van het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton.

Daarna mijn passie voor beeldende kunst weer opgepakt. Ik werk voornamelijk in pen-en-inkt en aquarel. Veel werk is gemaakt tijdens of naar aanleiding van reizen, mijn tweede passie. Ook verzorgde ik de illustraties van een speciale uitgave van “de Profeet” van Kahlil Gibran, mijn favoriete boek.

Peter Oosterhout

 Kijken en zien zijn twee verschillende bezigheden.

 Mijn beeldend werk – van diverse disciplines – laat een fantasievolle wereld zien waarbij fauna en flora nauw met elkaar verbonden zijn. Verwondering is de boodschap, het plezier van ontdekken is een drijfveer, terwijl natuur, ‘het absurde’ en ‘het surreële’ inspiratiebronnen zijn.